Astrologie – Sterrenbeeld – Zonneteken – Dierenriem

Je geboortedatum bepaald onder welk sterrenbeeld of onder welk teken van de dierenriem je valt. Binnen één van de twaalf sterrenbeelden bestaan specifieke persoonlijke kenmerken die voor jou als persoon leidend kunnen zijn. Wat zijn binnen de astrologie bijvoorbeeld de specifieke kenmerken van de Waterman of de Boogschutter? Om inzicht te krijgen in je eigen specifieke sterrenbeeld, ascendant, huizen, planeten en dergelijke is het natuurlijk het beste een persoonlijke horoscoop te laten trekken, maar in het algemeen zijn een aantal eigenschappen te noemen, die kenmerkend zijn voor een specifiek sterrenbeeld of teken van de dierenriem.

Populaire astrologie

Een horoscoop wordt nogal eens “stiekem” gelezen in een tijdschrift bij de kapper, tandarts, in de wachtkamer van arts of ziekenhuis. Deze horoscopen geven vaak een voorspellende waarde. Wat gaat er met degene met een bepaald sterrenbeeld die komende week gebeuren op het gebied van liefde, werk, relatie, gezondheid, financiën, toekomst enzovoort. Over het algemeen wordt dit type horoscoop en de beschrijving van sterrenbeelden niet echt zo serieus genomen, vooral niet door astrologen, die zich serieus en nauwgezet met het berekenen van horoscopen bezig houden.

De sterrenbeelden – Horoscoop

Er zijn 12 Sterrenbeelden, ook wel dierenriemtekens of zonnetekens genoemd: Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman, Vissen. Er wordt gesproken van ‘sterrenbeeld principe’. Dit omdat deze kenmerken niet alleen gelden voor een bepaald sterrenbeeld, maar ook kunnen bepaalde tekens in bepaalde Huizen staan. In principe heeft iedereen dus kenmerken van de 12 verschillende sterrenbeelden in zijn horoscoop (in verschillende huizen) staan.

Psychologische astrologie

De kenmerken of eigenschappen van het betreffende sterrenbeeld worden in steekwoorden weergegeven en zijn psychologisch astrologisch georiënteerd. Eerst worden de positieve, leuke kwaliteiten aangegeven en daarna de negatieve of wat minder leuke kanten.

Een sterrenbeeld is het teken waarin de zon zich bevond toen je werd geboren. Er zijn twaalf sterrenbeelden, afhankelijk van de datum waarop je bent geboren, en elk hiervan heeft bepaalde eigenschappen en invloed op het karakter, elk met eigen sterke en mindere punten. Je kunt je horoscoop zien als een algemene blauwdruk van je persoonlijkheid, maar de exacte invulling ervan wordt ook nog beïnvloed door bijvoorbeeld je maanteken en je ascendant, en natuurlijk je vrije wil!