Ah, de liefde. We zoeken ernaar op café, op het werk, op datingapp’s en tegenwoordig ook veel vaker tussen de sterren, zo blijkt. Astrologie is hip. Zeker bij de jongere generatie want die blijkt steeds vaker eerst naar een horoscoop te piepen alvorens ze op date gaan.

Mensen rekenen al jaar en dag op astrologie, de taal der sterren, voor sturing in het leven. En astrologie blijkt vandaag ook opnieuw hipper dan ooit. Columns en app’s zoals Co-Star, iHoroscope en Time Nomad worden druk geraadpleegd. Een studie door MTV Insights bij 1.000 Amerikanen tussen 14 en 29 jaar oud toont aan dat 87% weet wat z’n sterrenbeeld is, 75% ook effectief in astrologie gelooft en 65% dan ook regelmatig eens bekijkt wat er in de sterren geschreven staat.

Met andere woorden: de meeste jongeren geloven dat je door het weten van de datum, het tijdstip en de plaats waarop je geboren werd, je horoscoop kan bepalen. Aan de hand daarvan kan je persoonlijkheid, je talenten, je motivaties, en de manier waarop je liefhebt bepaald worden. En vooral dat laatste iets wat vooral de mensen uit Generation Z (1995 – 2010) en millennials (1987 – 2000) interesseert. 34% van de ondervraagden gaf aan dat ze astrologie gebruiken om keuzes te maken in hun liefdesleven. Sterker nog, 25% gaf daarnaast zelf aan dat ze niet met iemand zouden daten omwille van hun sterrenbeeld.

Maar welke types zijn nu eigenlijk compatibel? We maken een overzicht.

– Ram (21 maart – 19 april): meest compatibel met Waterman, Boogschutter, Leeuw en Tweelingen.

– Stier (20 april – 20 mei): meest compatibel met Maagd en Vissen.

– Tweelingen (21 mei – 20 juni): meest compatibel met Waterman en Weegschaal.

– Kreeft (21 juni – 22 juli): meest compatibel met Schorpioen en Vissen.

– Leeuw (23 juli – 22 augustus): meest compatibel met Boogschutter, Tweelingen, Weegschaal en Ram.

– Maagd (23 augustus – 22 september): meest compatibel met Stier en Steenbok.

– Weegschaal (23 september – 22 oktober): meest compatibel met Leeuw en Boogschutter.

– Schorpioen (23 oktober – 21 november): meest compatibel met Schorpioen en Vissen.

– Boogschutter (22 november – 21 december): meest compatibel met Leeuw, Waterman, Weegschaal en Ram.

– Steenbok (22 december – 19 januari): meest compatibel met Vissen, Schorpioen, Maagd en Stier.

– Waterman (20 januari – 18 februari): meest compatibel met Tweelingen en Weegschaal.

– Vissen (19 februari – 20 maart): meest compatibel met Schorpioen en Kreeft.

Sterrenbeeld en horoscoop

Astrologie, horoscoop, sterrenbeeld, dierenriem, wie kent deze begrippen niet? De één vindt een horoscoop zweverig, de ander is geboeid en gelooft er in; weer een ander hecht er misschien juist weer te veel waarde aan. Toch zijn er vaak algemene trekken, gekoppeld aan een sterrenbeeld te herkennen die typerend zijn voor een persoon die onder een bepaald gesternte geboren is. Uitspraken als: “dat is een typische Weegschaal, die kan geen keuze maken” of “die houdt zo van Bourgondisch eten, dat is vast een Stier”, zijn vaak gebaseerd op karaktertrekken van een persoon met een bepaald specifiek sterrenbeeld. Wat zijn voor jouw sterrenbeeld de meest specifieke eigenschappen, zowel in positieve als negatieve zin en qua voorkeur voor natuur, beroepen, sociaal enzovoort?